compasiune

Un pas mai aproape de nevoile cetățenilor

Asociația Obștească  “Compasiune” a dat start unui nou proiect  finanțat Fundaţia Max Maakt Mogelijk din Olanda, care urmează a fi implementat în parteneriat cu Primăria Costești. Scopul acestui proiect vine să completeze grija administrației publice locale și a actorilor comunitari față de cetățenii satului, în special pentru cei aflați în dificultate, contribuind la îmbunătățirea calității vieții lor.

În condiții de pandemie, dar și a necesităților individuale ale persoanelor în etate care au nevoie de asistență și ajutor la domiciliu, proiectul va oferi posibilitatea asigurării lor cu o masă caldă pe zi la domiciliu. Persoanele în etate vor beneficia și de echipament necesar pentru a se deplasa mai ușor: bastoane, premergătoare, cărucoare, materiale pentru igienă. De acest serviciu va beneficia zilnic cîte 20 persoane, care vor fi deservite conform listelor elaborate de asistenții sociali și voluntarii organizației. În desfășurarea activităților proiectului vor fi implicați lucrătorii sociali, voluntari, vecinii și rude ale beneficiarilor.

În scopul eficientizării calității serviciilor oferite și sporirii impactului produs, echipa de implementare a proiectului va fi recunoscătoare pentru informațiile primite despre persoane aflate în dificultate care au nevoie de serviciile menționate.

Distribuie