compasiune

Tinerii obțin competențe de utilizare a calculatorului

A.O. Compasiune continuă în luna iunie implementarea proiectului ”Parteneriate locale în dezvoltarea programelor de resocializare și reintegrare socială a copiilor în conflict cu legea din raionul Ialoveni”, care prevede implementarea unui program de resocializare cu copiii/tinerii cu comportament deviant/delicvent din satul Costești.

La ultimele două ședințe cu beneficiarii tinerii au învățat tehnici de utilizare a calculatorului și anume: cum se creează un email, cum expediază un mesaj simplu sau cu atașament, ce modalități sunt de comunicare și învățare, inclusiv în perioada pandemică. Biblioteca publică Costești a fost gazda instruirilor, deoarece dispune de mai multe calculatoare, unde tinerii puteau lucra concomitent. Tinerii au învățat inclusiv despre pericolele la care se pot expune în mediul online și care trebuie să fie primele acțiuni în caz că sunt victime la hărțuire, amenințare sau alte situații.

Informăm că acest proiect este implementat de către A.O. Compasiune în colaborare cu Primăria Costești și finanțat de Uniunea Europeană European Union in the Republic of Moldova și Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova prin intermediul Programului de granturi Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova

Distribuie