compasiune

Lucrări de amenajare a terenului pentru instalarea complexelor de joacă și sportive continuă

La sfârșitul lunii februarie echipa de implementare a proiecului ,,Parteneriate locale în dezvoltarea programelor de resocializare și reintegrare socială a copiilor în conflict cu legea din raionul Ialoveni”, finanțat de Uniunea Europeană European Union in the Republic of Moldova și Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova prin intermediul Programului de granturi Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova în colaborare cu Primăria satului Costești au dat start lucrărilor de curățire a spațiului unde va fi amenajat terenul de sport și joacă, unde copiii din satul Costești cu comportament deviant vor fi încadrați în activități educative și sportive împreună cu întreaga comunitate.

Astfel Primăria Costești a dispus lucrători și tehnică pentru curățirea copacilor, arbuștilor și a terenului. Un tractor specializat a început nivelarea pământului și crearea canalului de scurgere pentru apele pluviale. Odată cu încălzirea timpului s-a început și betonarea porțiunii care va separa printr-un gard spațiul deactivitatea copiilor și drumul de acces, în vederea securizării zonei.

După finalizarea lucrărilor de amenajare este planificat instalarea unui teren sportiv, 2 complexe de joacă și 3 mese cu scaune pînă la sfîrșitul lunii mai. Astfel copii, tinerii din satul Costești vor putea investi energia și capacitățile într-un mod educativ, sănătos și distractiv.

Informăm că acest proiect este implementat de către A.O. Compasiune în colaborare cu Primăria Costești și finanțat de Uniunea Europeană European Union in the Republic of Moldova și Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova prin intermediul Programului de granturi Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova

Distribuie