compasiune

Grupul de voluntari AO Compasiune de Sărbători

Voluntarii Asociației Obștești ”Compasiune” au adus daruri și zâmbete celor mai triști ca noi în prag de sărbători

”-Bun găsit, gazdă frumoasă,
Azi sînteti cu toți acasă,
Și ca-n zi de sărbători,
Așteptați semănători.
Iată că noi am sosit,
Dar noi n-am venit să ne dați,
Am venit să Va semănăm
Și să Vă bucurăm,
Cu pânica Domnului
Și cu fapta Omului:
Sănătatea noului și la anu cu sănătate
Sa trăiti, să înfloriți ca merii, ca perii,
În mijlocul primăverii,
La anul și la mulți ani!”

Aceasta a fost tradiționala urare de bine și de sănătate cu care în ziua de sf. Vasile, când se sărbătorește și Anul Nou pe stil vechi în Moldova.
Un grup de femei-voluntare al Asociației Obștești “Compasiune” au mers pe la casele persoanelor în etate țintuite la pat, singure și fără sprijin și ajutor, urându-le un an bun, plin de bucurii și sănătate.

Știind că în această zi toată casa așteaptă semănatori, iar mulți dintre bătrâni rămân doar cu așteptarea, voluntarele au schimbat puțin tradiția, oferind fiecărui bătrîn câte o pîine coaptă de mîinele lor și un pachet cu produse alimentare fără a primi ceva în loc.

Aceasta a fost posibil datorită ajutorului primit de la asociația germană ”Prohumanitate”, care în baza unui acord de parteneriat, colaborează cu asociația obștească ”Compasiune” de 9 ani. Activitatea desfășurată în această perioadă de timp nu numai că a produs rezultate frumoase pentru ambele părți, dar au și consolidat relațiile între ele, lucru confirmat și de suportul oferit în implementarea mai multor proiecte realizate de organizația ”Compasiune”.

Distribuie