compasiune

„FII COOL” – Tineri responsabili, exemplul societății!”

Trei zile de tabără cu genericul: „FII COOL” – Tineri responsabili, exemplul societății!” s-a desfășurat în data de 10-12 august 2021 în cadrul proiectului ”Parteneriate locale în dezvoltarea programelor de resocializare și reintegrare socială a copiilor în conflict cu legea din raionul Ialoveni”.

Astfel, în prima zi, 15 tineri din satul Costești, cu vârsta 11-17 ani au dezvoltat competențe și atitudinil de lucru în echipă și leadership, ce înseamnă a fi COOL?, Identitate și comportament, Drepturile mele – cum le înțeleg, cum le trăesc, cum le respect?

Tabăra a dat start la Complexul Turistic „Costești” și au fost utilizate instrumente non-formale de instruire coordonat de Mariana Meg Turcan, formatoare, directoare, „Asociația pentru Dezvoltare Creativă” (ADC) și Vitalie Cîrhană , formator, directorul Institutului de Instruire în Dezvoltare ”MilleniuM”.

Biblioteca Publică Costeşti, Ialoveni a găzduit celelalte două zile de tabără cu trainerul Adrian Golban, care a instruit tinerii despre elemente software și hardware, programe si aplicatii de birotica (automatizarea lucrarilor de birou), dezvoltarea competențelor și atitudinilor de lucru cu calculatorul, managementul fișierelor, creare și utilizare Email, cautarea pe Internet: motoare de cautare și portaluri sigure, etc.

Tinerii deasemenea se întâlnesc săptămânal la sediul A.O. Compasiune, unde interacționează între ei prin jocuri, educație non-formală pe diferite tematici, având la dispoziție jocuri de masă, o sală amenajată în interior și un spațiu extern cu teren sportiv, unde își petrec timpul în mod eficient.

Informăm că acest proiect este implementat de către A.O. Compasiune în colaborare cu Primăria Costești și finanțat de Uniunea Europeană European Union in the Republic of Moldova și Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova prin intermediul Programului de granturi Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova#dezvoltmd, #EuropeanUnion, #CivilSociety

Distribuie