compasiune

Evităm abandonul familiei și a școlii prin informare

Miercuri, 26 mai 2021, beneficiarii proiectului ”Parteneriate locale în dezvoltarea programelor de resocializare și reintegrare socială a copiilor în conflict cu legea din raionul Ialoveni” au beneficiar de o oră informativă din partea sectorului de poliție din satul Costești.

Astfel, șeful sectorului de poliție nr.3 din Costești al Inspectoratul de poliţie Ialoveni, Dumitru Sinigur a vorbit despre importanța realizării că organul de poliție este un prieten pentru toți copii, care ajută la prevenirea situațiilor de pericol sau a comiterii contravențiilor sau a infracțiunilor. Tot domnul Sinigur a invitat tinerii să apeleze pentru o informație, consultare sau un sfat în caz de copii/tinerii nu se simt în siguranță sau se află în anumite situații incerte.

Domnișoara Elena Plămădeală, subofițer superior de sector al Sectorului de Poliție nr. 3 a informat beneficiarii proiectului despre campania ”Copilul Străzii” și că abandonul familiei sau a școlii nu întodeauna este o soluție viabilă, deoarece strada are o serie de pericole la care se pot expune copiii. Ofițerul a invitat copiii să apeleze la sectorul de poliție din sat, la serviciul 112 sau la telefonul copilului 116111 în caz că au necesitate.

La finalul orei tinerii au primit materiale informaționale și au oferit întrebări colaboratorilor de poliție, astfel că discuțiile au continuat cu situații concrete sporind încrederea dintre poliție și copii/tineri.

Informăm că acest proiect este implementat de către A.O. Compasiune în colaborare cu Primăria Costești și finanțat de Uniunea Europeană European Union in the Republic of Moldova și Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova prin intermediul Programului de granturi Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova#dezvoltmd, #EuropeanUnion, #CivilSociety

Distribuie