compasiune

Au dat start lucrările de amenajare a terenului pentru sport și joacă

La sfârșitul lunii februarie echipa de implementare a proiecului ,,Parteneriate locale în dezvoltarea programelor de resocializare și reintegrare socială a copiilor în conflict cu legea din raionul Ialoveni”, finanțat de Uniunea Europeană European Union in the Republic of Moldova și Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova prin intermediul Programului de granturi Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova în colaborare cu Primăria satului Costești au dat start lucrărilor de curățire a spațiului unde va fi amenajat terenul de sport și joacă.

Astfel Primăria Costești a dispus lucrători și tehnică pentru curățirea copacilor, arbuștilor și a terenului. Un tractor specializat a început nivelarea pământului și crearea canalului de scurgere pentru apele pluviale.

În luna martie, când temperaturile atmosferice vor fi preponderent pozitive se vor continua lucrările de terasament și betonare a spațiului, îngrădire și amenajare pentru instalarea terenului de sport și de joacă unde beneficiarii proiectului se vor putea implica în diverse activități sportive și educative.

Terenul de sport și de joacă urmează a fi finalizat pînă la sfârșitul lunii mai 2021 și va putea fi frecventat de copiii și tineri în vederea ocupării timpului liber în mod educativ și supravegheat.

Distribuie