compasiune

A.O. Compasiune a participat la atelierul în domeniul asigurării incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile

Marți, 22 decembrie 2020,  Asociația Obștească Compasiune a participat la atelierul online cu genericul ”DEZVOLTAREA PARTENERIATULUI PUBLIC-PRIVAT ÎN ASIGURAREA INCLUZIUNII SOCIALE A GRUPURILOR VULENRABILE”.

În cadrul atelierului a fost reflectată experiența raionului FĂLEȘTI privind dezvoltarea serviciilor sociale pentru diverse grupuri de beneficiari. Astfel, doamna Emilia CIOBANU, șefa Direcției Generale Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului din raionul FĂLEȘTI a prezentat oportunitățile oferite în dezvoltarea durabilă a serviciilor sociale de calitate pentru grupurile vulnerabile din raionul Fălești prin intermediul parteneriatului public-privat. Doamna Maria VACARCIUC, director Centrul Multifuncțional de Asistență Socială Nufărul Alb din satul Glinjeni a prezentat proiectele de intervenție al A.O. ”Sat Modern” din localitate în vederea incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile și modele de bune practici pentru alt6e ong-uri locale. Spre final, domnișpoara Alina GRIER, AOPPD „Eternitate”, din satul Obreja Veche a prezentat care este rolul societății civile în promovarea incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile prin itnermediul teatrului social și modele interactive prin acțiuni simple, dar cu impact vizibil asupra comunității. Asociația Obștească Compasiune a participat la acest atelier și a avut ocazia să împrumute idei de acțiuni pentru comunitățile din raionul Ialoveni.

Informăm că activitatea este organizată în cadrul Proiectului “Vocea Societății Civile pentru Incluziune” implementat de Keystone Moldova cu suportul UE – KAS.

Distribuie